MarianneKVE

Turvallinen työpaikka etsinnässä Helsingin kaupungilta

Olikohan minulla tavallista huonompi tuuri, kun satuin ensin 12 vuodeksi Helsingin kaupungilla työpaikkaan, jossa oli satojatuhansia sädesieniä ja sen jälkeen vuosiksi toiseen, jossa oli miljoonia? Oliko minulla tavallista huonompi tuuri, kun sain astman? Keskimäärin väestössä noin 6 prosentilla on astma, Opetushallituksen julkaisun mukaan kosteusvauriorakennuksissa työskentelevillä opettajilla onkin jo joka neljännellä.

 

Sairastuin syksyllä 2015 vaikeaan astman pahenemisvaiheeseen ja siitä lähtien minulle on etsitty uutta työpaikkaa. Kriteerinä on terveellinen ja turvallinen sisäilma. Koko aikana minulle on tarjottu vain kolmea koulua kokeiltavaksi (muita on jo pidetty terveydelleni sopimattomina ilman kokeiluakin) ja kaikista olen saanut oireita jo tunnin vierailun jälkeen.


Löytyyköhän Helsingistä turvallinen työpaikka? Vastaus on ilmiselvä: Löytyy, Korkeasaaresta. Siellä on aasi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ElinaSeitz kuva
Elina Seitz

Samaa ihmettelen omalla, pienemmällä paikkakunnalla. Täällä ei ole edes Korkeasaarta eikä aasia, joten sillä logiikalla ei yhtään turvallista työpistettä. Tai työtehtävää. Joiden pitäisi lähtökohtaisesti olla perusoikeuksia. Kenenkään terveyttä ja turvallisuutta ei saa vaarantaa, mutta mitäs sitten kun se vaarantuu tai romahtaa- mitään sanktioita ei seuraa. Sairastunut kantaa kaikki seuraukset, yksin. Missä ovat työsuojelu, työterveyshuolto, luottamusmies ja liitto, kun heitä tarvittaisiin?

Toimituksen poiminnat