MarianneKVE

Voiko työnantaja pakottaa sairauslomalle?

Helmikuussa 2017 kirjoitin blogia siitä, että mahtaakohan Helsingin kaupungilta löytyä turvallisia työtiloja. Sen jälkeen asiat lähtivätkin rullaamaan ja pääsin maaliskuun 2017 lopussa töihin kouluun, jossa pärjäsin. Sain olla töissä siellä myös kevään 2018 ja oli mahtavaa työskennellä, kun astma ei pahentunut koskaan työpaikasta. Syksyllä 2018 minut määrättiin ulkotöihin. Voi kuinka mieluista se olikaan, kun pääsin tekemään omaa virkatyötäni. Kuljimme pitkin metsiä ja haimme vesiötököitä joen pohjasta.

Tänään tuli se uskomattomin tieto, jota valitettavasti osasin jo vuoden 2016 perusteella pelätä. Työnantaja kertoi, että 1.11. alkaen työni on siinä koulussa, jossa alun perin sairastuin ja joka on noin kymmenessä työterveysneuvottelussa todettu minulle soveltumattomaksi, viimeksi lokakuun alussa. Vuonna 2016 jouduin olemaan työkykyisenä sairauslomalla 5kk. Tämä  ilmeisesti annetaan taas vaihtoehdoksi vuonna 2018?

Tilanne on kuitenkin muuttunut vuodesta 2016. Sekä minä että työnantajani tiedämme, että Helsingin kaupungilta löytyy rakennus, jossa pärjään. Olen myös tarjoutunut tekemään vaikka etänä töitä, opettamaan oppilaita, jotka eivät voi käydä koulua tai tekemään materiaalia maahanmuuttajille.


Voiko työnantaja käytännössä pakottaa sairauslomalle määräämällä astmaisen töihin tiloihin, joissa tiedetään astman pahentuvan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat